Kraniosakral Terapi skapades av osteopaten Dr. W G Sutherland (1873-1954). Hans upptäckt var att livskraften uttrycks som vågrörelser i all levande vävnad.

Hjärna och ryggmärg flyter i cerebrospinalvätska, från kraniet/huvudet, till sacrum/korsbenet, som är ett slutet vätskesystem. Här kan man med mycket lätt beröring följa dessa rörelser som även existerar i hela vår kropp.

Ohälsa existerar när det är eller uppstår hinder i det fria flödet, till exempel vid stress, sjukdom och trauma. Allt detta ger en påverkan såväl fysiskt som emotionellt. Vid Kraniosakral behandling arbetar terapeuten med sina händer och med mycket lätt och mjukt tryck på kroppen, assisteras klientens hela system till självkorrigering och hälsa. Kroppen har förmågan till självläkning och strävar hela tiden efter att hitta hälsa. Livskraft och ursprungliga hälsa finns alltid tillgänglig. Hela livet igenom! Vid behandling brukar jag använda mig av både massage och KS beroende på vad hunden/hästen har för behov. Behandlingen sker helt på individens villkor.